![]() |
Fırında Şenlik Var |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Şenlik Var![]() Malzeme 2 adet Yeşil Biber 2 adet kırmızı biber 4 domates 2 patlıcan Kekik, karabiber, tuz 1 diş sarımsak 1 Şeker kaşığı Limon 1 bardak zeytinyağ 1 kase kuşbaşı et (olmasa da olur) (veya tavuk, köfte de koyabilirsiniz) Yanında Bulgur Pilavı Mevsim Salatası / Cacık ile servis yapabilirsiniz ![]() Yapılışı Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayıp yarım saat tuzla suda bekletelim ![]() Geriye kalan tüm malzemeleri ince ince doğrayalım ![]() Patlıcanları süzüp tekrar yıkayalım ve temiz bir bezin üzerinde kurutalım ![]() Fırınımızı 180 dereceye alalım ![]() Zeytinyağına kekik, karabiber, tuz ve limonu ekleyip iyice karıştıralım ![]() ![]() (Tad vermesi için) Fırına dayanıklı cam kaba önce patlıcanlanları sonra biberleri ve kuşbaşı etimizi dizelim, üzerine zeytinyağını dökelim ve 20 dakika fırında pişirelim ![]() ![]() Cam tepsiyi fırından alıp üzerine domatesleri koyalım eğer gerekiyorsa biraz daha yağ veya yarım çay bardağı su ekleyip tekrar fırına sürelim ![]() Yaklaşık 20 dakika daha pişirdikten sonra fırından alalım ![]() İsteğe göre bulgur pilavı ve cacık ile servis yapabilirsiniz ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|