Biberli Patlıcan Kayıkları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biberli Patlıcan Kayıkları![]() 6 kişilik Malzemeler: 3 kemer patlıcan 1 dolmalık kırmızıbiber 2 dolmalık sarıbiber 1 dolmalık yeşilbiber 3 domates 4-5 diş sarımsak 4 soğan 1 kesme şeker Birkaç damla sirke 6 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım su bardağı su Birkaç maydanoz yaprağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin İçlerini oyup tuz serpin Yağlanmış kalıba dizip üzerini alüminyum folyoyla kapatın Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin![]() * Kırmızı, yeşil ve sarı renkli biberleri temizleyip küp küp kesin Sarımsak ve soğanları soyup kıyın Domatesleri soyup küp küp doğrayın Patlıcan içlerini küçük küçük doğrayın![]() *Dört çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar soteleyin Renkli biberleri ve domatesi ekleyip pişirin Tuz, karabiber, şeker ve sirkeyi ilave edip ateşten alın![]() * Biberli karışımı patlıcanlara paylaştırın Kalan yağı ve suyu ekleyin Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin Servis tabağına alıp kıyılmış maydanozla süsleyin![]() |
|
|
|