Taze Fasulye Mücveri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Fasulye MücveriTaze Fasulye Mücveri Tarifi - Taze Fasulye Mücveri Yapılışı - Taze Fasulye Mücveri Nasıl Yapılır - Osmanlı Taze Fasulye Mücveri - Osmanlı Sebze Yemeği 500 gr fasulye ½ demet maydanoz ½ demet dereotu 3 dal taze soğan 3 yemek kaşığı beyaz peynir 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 adet yumurta 4 çorba kaşığı un 2 su bardağı zeytinyağı (kızartmak için) Fasulyeler çok ince şekilde doğranıp kaynar suda 3 – 4 dakika haşlanır soğutulur Suyu süzdürüldükten sonra içine maydanoz, dereotu, taze soğan ince doğranıp karıştırılır Un, yumurta, peynir, tuz, karabiber ilave edilip akıcı bir hamur haline getirilir Kızgın yağda kaşık yardımı ile dökülüp pişirilir Sıcak servis edilir Yoğurt ile servis edilebilir
|
|
|
|