![]() |
Enginar Göbeği Suflesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginar Göbeği Suflesifransız usulü enginar suflesi - enginar göbeği nasıl pişirilir - enginar göbeği suflesi nasıl yapılırMalzemeler: 60 gr (4 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağ 1+1/4 su bardağı süt 1 kahve kaşığı tuz 5 tane - karabiber 1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi 2 çorba kaşığı krema 60 gr (1/2 su bardağı) gravyer peyniri (rendelenmiş) 6 enginar göbeği (ayıklanıp haşlanmış yada konserve) 4 yumurtanın sarısı 5 yumurtanın akı Tarifi: Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi yeniden ateşe oturtup sürekli karıştırarak, 2 dakika pişiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurta aklarını orta boy bir kasede kar haline gelene kadar çırpınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Sufle piştiğinde üstü kahverengi olmalı ve kaptan 5-6 cm taşmalıdır ![]() ![]() ![]() Not: Yanında cips yada yeşil salata ile servis edebilirsiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|