Karışık Sebze Kızartması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karışık Sebze Kızartmasısebze kızartması tarifi - karşık sebzeli kızartma nasıl yapılır - kızartma tarifi ![]() Karışık sebze kızartması malzemeleri 3 kabak 3 havuç 1 kırmızı dolmalık biber 1 sarı dolmalık biber 2 yumurta 1 su bardağı mısır un Yarım su bardağı galeta unu Kızartmak için Sıvıyağ Tuz Karabiber Karışık sebze kızartması hazırlanışı Havuçları temizleyin Kabakların uç kısımlarını kesin Biberleri temizleyin Hazırladığınız sebzeleri 1 cm’lik kalın çubuklar şeklinde kesin Tuzlu suyu tencerede kaynatın Havuçları ekleyip 1-2 dakika sonra biberleri ilave edin ![]() 2 dakika bekleyip kabakları ekleyin Hepsini orta ateşte 2 dakika haşlayıp süzün ![]() Mısır unu ve galeta ununu bir kapta harmanlayın ![]() Yumurtaları tuz ve karabiberle ayrı bir kapta çırpın Sebzeleri önce yumurtaya sonra galeta unlu karışıma iyice bulayın ![]() Yağı tavada kızdırıp sebzeleri kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün Servis yapın
|
|
|
|