Madımak Yemeği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Madımak Yemeği![]() Malzeme: 1 kg Madımak2 adet orta boy kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 2 adet orta boy domates 200 gr kıyma4-5 adet sivri biber 1 çay bardağı pirinç (Yeteri kadar) Tuz Üzerine konacak sos için: 2 diş sarmısak Yarım su bardağı süzme yoğurt Hazırlanışı: Madımakları ayıklayın, yıkayın Bir tencerede tereyağını kızdırın Yemeklik ince doğradığınız kuru soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun Daha sonra, küp küp doğranmış domatesleri, kıymayı, sivri yeşil biberleri katın Şoyle bir çevirip az daha kavurun Ve, madımak'ları ilave edin Suyunu koyun Tuz ve pirinç miktarını ayarlayın![]() Havanda ayıkladiğınız 2 diş sarmısağı dövün Hazırladığınız yoğurt kabına katıp iyice çırpın Pişen madımak yemeğinin üzerine döküp tıpkı mantı gibi ikram edin![]() |
|
|
|