Enginar Sapı Musakkası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginar Sapı MusakkasıEnginar Sapı Musakkası Tarifi - Enginar Sapı Musakkası Yapılışı - Enginar Sapı Musakkası Nasıl Yapılır - Enginar Sapı Musakkası Malzemeleri 10 adet enginarın sapı 1 adet limonun suyu 1 adet kesme şeker 1 adet soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağı 200 gr kıyma2 adet sivri biber 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 adet domates 1 su bardağı sıcak su Tuz Karabiber Enginar saplarını, yumuşak içlerini elde edinceye kadar soyun ve yarım limonun suyunu eklediğiniz suya atın Sudan alarak istediğiniz büyüklükte kesip üzerlerini örtecek kadar su, kalan limon suyu ile kesme şekerle 15 dakika haşlayın Kıyılmış soğanı yağda soteleyin, kıyma, karabiber ve tuz ekleyerek kavurun Kıyılmış sivri biber ve maydanozu da ekleyerek beş dakika daha pişirin Enginarları süzün, üzerine kıymalı harcı dökün Üstüne halka doğranmış domatesleri yerleştirin Bir su bardağı sıcak su ekleyerek 15-20 dakika pişirin![]() Elif Korkmazel |
|
|
|