![]() |
Enginarlı Ördek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginarlı ÖrdekEnginarlı Ördek Tarifi - Enginarlı Ördek Yapılışı - Enginarlı Ördek Nasıl Yapılır - Enginarlı Ördek Malzemeleri 3 kg'lık 1 ördek (pişmeye hazır, sakatatı çıkarılıp ayrılmış) 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 büyük soğan (ince doğranmış) 1 ördek ciğeri (ince doğranmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 250 gr mantar (temizlenip, sapları kesilip, ayrılmış) 30 biberle doldurulmuş yeşil zeytin (dilimlenmiş) 2 küçük dolmalık biber (beyaz kısımları ve çekirdekleri ayıklanarak doğranmış) 1 su bardağı tavuk suyu 6 enginar göbeği (ortalarından ikiye bölünmüş) Zeytinyağı, orta boy bir tavada orta ateşte kızdırıp soğan, ciğer, 1 çay kaşığı tuz, 1 kahve kaşığı karabiber, mantar sapları, zeytin ve biberleri ekleyiniz ![]() ![]() ![]() Ördeğin kanat uçlarını ve bacaklarını gövdesine yakın bağlayıp, sırtını, butlarını ve göğsünün altını çatalla delerek, içini kalan tuz ve biberle ovunuz ![]() Ördeği, tavadaki soğan ve biberli karışımla doldurup, yarık kısmını iğne iplikle dikiniz ![]() Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (150 C) getirip, ısıtınız ![]() Doldurulmuş ördeği, bir rosto tepsisine koyup, fırında 1+1/4 saat pişiriniz ![]() Kalan tavuk suyu, enginar göbekleri ve mantarları küçük bir tencereye koyup, ağır ateşte 10 dakika pişiriniz ![]() Tencereyi ateşten alıp, karışımı fırındaki ördeğin üstüne dökerek 30-40 dakika daha, ördek yumuşayana kadar (sık sık suyundan alıp üstüne dökerek) pişiriniz ![]() Tepsiyi fırından çıkarıp, ördeği iki büyük kaşıkla ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, bağlarını çözünüz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|