Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginarlı, ördek

Enginarlı Ördek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarlı Ördek



Enginarlı Ördek Tarifi - Enginarlı Ördek Yapılışı - Enginarlı Ördek Nasıl Yapılır - Enginarlı Ördek Malzemeleri

3 kg'lık 1 ördek (pişmeye hazır, sakatatı çıkarılıp ayrılmış)

2 çorba kaşığı zeytinyağı

2 büyük soğan (ince doğranmış)

1 ördek ciğeri (ince doğranmış)

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

250 gr mantar (temizlenip, sapları kesilip, ayrılmış)

30 biberle doldurulmuş yeşil zeytin (dilimlenmiş)

2 küçük dolmalık biber (beyaz kısımları ve çekirdekleri ayıklanarak doğranmış)

1 su bardağı tavuk suyu

6 enginar göbeği (ortalarından ikiye bölünmüş)


Zeytinyağı, orta boy bir tavada orta ateşte kızdırıp soğan, ciğer, 1 çay kaşığı tuz, 1 kahve kaşığı karabiber, mantar sapları, zeytin ve biberleri ekleyiniz Arasıra karıştırarak 10-12 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz Tavuk suyunun yarısını katıp, 3 dakika daha pişirdikten sonra, tavayı ateşten alınız

Ördeğin kanat uçlarını ve bacaklarını gövdesine yakın bağlayıp, sırtını, butlarını ve göğsünün altını çatalla delerek, içini kalan tuz ve biberle ovunuz

Ördeği, tavadaki soğan ve biberli karışımla doldurup, yarık kısmını iğne iplikle dikiniz

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (150 C) getirip, ısıtınız

Doldurulmuş ördeği, bir rosto tepsisine koyup, fırında 1+1/4 saat pişiriniz

Kalan tavuk suyu, enginar göbekleri ve mantarları küçük bir tencereye koyup, ağır ateşte 10 dakika pişiriniz

Tencereyi ateşten alıp, karışımı fırındaki ördeğin üstüne dökerek 30-40 dakika daha, ördek yumuşayana kadar (sık sık suyundan alıp üstüne dökerek) pişiriniz

Tepsiyi fırından çıkarıp, ördeği iki büyük kaşıkla ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, bağlarını çözünüz Madeni bir kaşıkla tepside biriken yağları alıp attıktan sonra, mantar ve enginarları delikli kepçeyle bir tabağa çıkarınız Tepsideki sosun yarısını ördeğin üstüne, kalan yarısını da bir sosluğa boşaltınız Mantar ve enginarları ördeğin etrafına döşeyip, ördeğinizi yanında sosuyla servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.