![]() |
Enginar Pınarı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginar PınarıEnginar Pınarı Tarifi - Enginar Pınarı Yapılışı - Enginar Pınarı Nasıl Yapılır - Enginar Pınarı Malzemeleri 4 adet ayıklanmış enginar çanağı 100 gr Pınar Labne 3 dilim Pınar beyaz peynir bir tutam dereotu bir tutam taze nane domates sos tuz ( tercihen deniz tuzu) taze çekilmiş karabiber 4 adet ayıklanmış ve temizlenmiş enginarı yarım limon suyu ve üzerini biraz geçecek miktarda su ile haşlayın ![]() Diğer yandan Pınar labne peyniri ile Pınar beyaz peyniri ezerek birbirine karıştırın ve içerisine bir tutam kıyılmış taze nane ve dereotunu ilave edin ![]() ![]() Domates sosu için: 3-4 adet domatesi minik küpler şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() Servis etmek için haşlanmış ve yumuşamış enginarların ortalarına Pınar lapeybne vebeyaz peynir karışımı paylaştırın ve üzerine domates sosunu dökün ![]() ![]() Beyza İnceoğlu Yücel |
![]() |
![]() |
|