Pirinçli Kuş Üzümlü Enginar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirinçli Kuş Üzümlü EnginarPirinçli Kuş Üzümlü Enginar Tarifi - Pirinçli Kuş Üzümlü Enginar Yapılışı - Pirinçli Kuş Üzümlü Enginar Nasıl Yapılır - Pirinçli Kuş Üzümlü Enginar Malzemeleri 5 adet enginar 10 adet arpacık soğan 1 avuç kuş üzümü 15-20 adet taze üzüm Yarım kahve fincanı pirinç 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı Enginarları 4 e bölüp tencereye koyunuz Arpacık soğanla ve 1,5 yemek kaşığı yağ ile biraz kavur İçine ilk önce kuşüzümlerini daha sonrada taze üzümleri koyunuz Biraz daha kavurup üzerini geçmeyecek şekilde suyunu koyunuz En son pirinçleri koyup kapağını kapayınız KIsık ateşte yarım saat pişirin Piştikten sonra sıcağıyla üzerine bolca dereotu doğrayıınız
|
|
|
|