Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dizme, kebap

Dizme Kebap

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dizme Kebap



Malzemeler :

200 gram kuşbaşı kuzu eti

500 gram patates

150 gram arpacık soğan

5 adet sivri yeşil biber

3 adet orta boy domates

tuz

Hazırlanışı :

Soğanı ayıklayın Patates ve domatesleri soyup dörde bölün


Biberleri yıkayıp uzunlamasına yarın Çekirdeklerini çıkarın ve 4 parçaya kesin


Yorgan ipliğini bir iğneye geçirip sıra ile et, domates, patates, biber ve soğan dizin Simit büyüklüğüne ulaşınca dizme işlemine son verin


İpin uçlarını bağlayıp kesin Dizme işlemini 3 kez daha tekrarlayın


Dizme kebapları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Tuzla tatlandırın Tepsinin üzerini folyo ile örtün


Önceden 150ø ısıtılmış fırının orta rafında 45 dakika pişirin Servis tabağına alıp ipi çıkarın ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.