Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelye, flaman, usulü

Flaman Usulü İç Bezelye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Flaman Usulü İç Bezelye



Flaman Usulü İç Bezelye Tarifi - Flaman Usulü İç Bezelye Yapılışı - Flaman Usulü İç Bezelye Nasıl Yapılır - Flaman Usulü İç Bezelye Malzemeleri

Kullanılacak malzeme (4 kişilik):

1+1/2 kilo iç bezelye,

300 gram havuç,

75 gram sadeyağ,

1 çay kaşığı şeker,

yeteri kadar tuz


Yapımı : Havucun dışını kazıyın, iyice yıkayın ve küçük parçalara kesin

Havuçları tencereye koyun ve üzerlerini örtecek kadar su koyun Tuzunu ve şekeri dökün 50 gram yağ katın ve tencerenin kapağını örtmeden kaynatın Tenceredekiler koyu bir alca oluncaya kadar kaynadıktan sonra üzerlerine bezelyeleri dökün

Vakit vakit karıştırarak iki sebzeyi pişirin

Tencereyi ateşten indirmeden tadına bakın Gerekirse tuz serpip bir-iki dakika daha kaynatın

Bezelyeler pişince tencereyi ateşten indirin Kalan yağı çiğ olarak katın Bir-iki defa karıştırdıktan sonra yemeği servis tabağına boşaltın ve her türlü rosto ve bonfilelere garni olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.