Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buharda, sebze, türlüsü

Buharda Sebze Türlüsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buharda Sebze Türlüsü



Buharda Sebze Türlüsü Tarifi - Buharda Sebze Türlüsü Nasıl Yapılır - Buharda Sebze Türlüsü Malzemeleri
Buharda Sebze Türlüsü


1 çorba kaşığı ayçiçek yağı

1 arpacık soğanı (ince doğranmış)

2 diş sarımsak (ince kıyılmış)

1/2 tatlı kaşığı kekik

1 su bardağı et suyu

1 havuç (kazınıp, yaklaşık 2 cm boyunda kesilmiş)

1 taze patates (kabuğu soyulup, iri parçalar halinde doğranmış)

1/2 orta boy karnabahar (yalnız çiçekli bölümleri)

2 kabak (kazınıp, her biri boylamasına 2'ye kesildikten sonra, yaklaşık 2 cm boyunda doğranmış)

1 küçük patlıcan (kabuğu soyulmadan, boylamasına 2'ye kesilip, yarım parçalar da boylamasına 2'ye kesildikten sonra, doğranmış)

1 tatlı kırmızı biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, yaklaşık 2 cm boyunda parçalar halinde kesilmiş)

500 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış)

6 1/2 çorba kaşığı kırmızı lahana (kıyılmış)

1 tatlı kaşığı kereviz tohumu (isteğe bağlı)

1/2 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)


Bir tencereye ayçiçek yağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca arpacık soğanlarını koyup, sık sık karıştırarak, altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 7 dakika) pişirin Sarımsağı ekleyip, 1 dakika daha pişirdikten sonra, et suyunun 1 çorba kaşığını ayırın; geri kalanını tencereye ekleyerek, kekiği serpin ve karışımı 2 dakika pişirin

Başka bir tencereye 2 su bardağı su koyup, içine delikli buğulama kabı yerleştirin ve tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca buğulama kabının içine havuçlar, taze patatesler ve karnabahar çiçeklerini yerleştirip, tencerenin kapağını kapatarak, sebzeleri buharda 7 dakika pişirin Kabaklar, patlıcanlar ve tatlı kırmızı biber şeritlerini ekleyip, 3 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alın ve buğulama kabındaki sebzeleri, öbür tencerede pişmekte olan soğanlı karışıma ekleyin Tencerede kalan suyun 12,5 cl'sini (yaklaşık 1/2 su bardağı) de katıp, domatesler, kırmızı lahanalar, kereviz tohumları (isteğe bağlı), tuz ve karabiberi ekleyerek, kısık ateşte 10 dakika pişirin Tencereyi ateşten alıp, ayırdığınız 1 çorba kaşığı et suyunu türlüye katarak, karıştırın Türlüyü büyük bir çorba kâsesine aktarıp, bekletmeden servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.