![]() |
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı İç Baklalı EnginarZeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tarifi - Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Yapımı - Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Malzemeleri Malzemeler 6 tane enginar çanağı, 1/2 kilo iç bakla, 1 tane kuru soğan, 2 tane limon, Tuz, zeytinyağı, 1 çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı un, Dereotu Hazırlanışı Ayıkladığınız enginarları yıkayıp limonlu suda bekletin ![]() Enginarları, iç kısımları alta gelecek şekilde tencereye dizin, üzerine yemeklik doğradığınız soğanları, zeytinyağını,1 limon suyu, tuz ve şekeri koyup, un serpeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Enginarlar pişince kâğıdı kaldırıp, iç baklaları ekleyin 10 dakika daha pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Not: İç baklayı kabuklu sevenler kabuklarını çıkartmadan yapabilirler ![]() Kuru soğan yerine 8- 10 tane arpacık soğanı kullanabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|