Baduç Kavurması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baduç KavurmasıMALZEMELER ½ kg taze fasulye (yöresel adı baduç) 1 adet iri kuru soğan 2 adet yeşil biber 3 adet domates 2 adet yumurta Tuz Karabiber 1 yemek kaşığı margarin veya sıvıyağ HAZIRLANIŞI İnce doğranmış soğan geniş bir tencereye koyulan yağda iyice sararana dek kavrulur Doğranmış yeşil biber rendelenmiş domates, tuz, karabiber ilave edilir Kaynamaya başlayınca enlemesine 1-1,5 cm eninde doğranmış yeşil fasulyeler eklenir Fasulyeler iyice yumuşayıp, pişince yumurtalar üzerine kırılır ve karıştırılır Yumurtalar da pişince sıcak olarak servise sunulur![]() alıntı |
|
|
|