Hatay Usulü Lübiye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hatay Usulü LübiyeLübiye Tarifi - Lübiye Yapılışı - Lübiye Nasıl Yapılır - Lübiye Malzemeleri MALZEMELER 750 gr taze lübye1 çay bardağı zeytinyağı 750 gr domates1 adet kırmızı biber Tuz 2 orta boy soğan YAPILIŞI İnce doğranmış soğan zeytinyağında öldürülür Üzerine ayıklanmış kesilip yıkanmış lübyeler eklenir, hafif sararıncaya kadar yağda döndürülür Kabukları soyulmuş domatesler ufak ufak doğranarak tuz ve biber ilavesiyle hafif ateşte yumuşayıncaya kadar pişirme işlemi devam eder Soğuk servis edilir![]() Hatay Valiliği Antakya Mutfağı - Süheyl Budak |
|
|
|