Şakşuka |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ŞakşukaŞakşuka Tarifi - Şakşuka Nasıl Yapılır - Şakşuka Malzemeleri Malzemeler 2 adet patlıcan 2 adet patates 1 adet soğan 3 diş sarımsak 2 adet sivri biber 3 adet domates Kızartmak için sıvı yağ 1 çorba kaşığı sirke ve tuz Hazırlanışı Patlıcan ve patatesleri küp küp kesip kızartın Süzgeçte yağları süzülsün![]() Bir tavada soğan ve sivri biberi soteleyin Onlar yumuşarken içine kestiğiniz sarımsakları ilave edin Biraz da hepsi sotelensin Domatesleri ister rende isterseniz keserek soğanlı harca dökün 15 -20 dakika domatesli harç kaynasın 1 kaşık sirke ilave edin Tuzunu ilave edin![]() Servis tabağına patlıcan ve patatesi koyun en üste domatesli harcı dökün Soğuk olarak servis yapın
|
|
|
|