Pırasa Püresi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasa PüresiPırasa Püresi Tarifi - Pırasa Püresi Yapılışı - Pırasa Püresi Malzemeleri Pırasa püresi malzemeleri * 5 sap pırasa * 2 adet patates * 1 su bardağı krema * Tuz * Karabiber Pırasa püresi tarifi Pırasayı büyük parçalara bölün Yıkandıktan az tuzlu suda 20 dakika haşlayarak yumuşamalarını sağlayın Patatesi de haşlayıp kabuğunu soyun Sularını süzdürdüğünüz ve iyice sıktığınız pırasayı et makinesinden geçirerek püre haline getirin Buna rendelediğiniz patatesi de katıp, her ikisini de bir kabın içinde birbiriyle karıştırın ve az ateşte suyunu çekip kuru bir hal alıncaya kadar tutun![]() Kremayı ekleyip ateşin üzerinde karıştırarak koyu bir püre haline getirin, fakat yakmamaya özen gösterin Tuz ve biberle karıştırıp servis yapınız
|
|
|
|