Terbiyeli İspanak Kökü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli İspanak KöküTerbiyeli Ispanak Kökü Tarifi - Terbiyeli Ispanak Kökü Yapılışı - Banvit Tarifleri - Pişirme Talimatları ![]() İçindekiler: 1 paket Banvit Hindi Kalça Kuşbaşı 2 kg ıspanak 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet orta boy soğan (ince kıyılmış) 300 ml su 2 adet yumurtanın sarısı 1 adet limonun suyu 1 çorba kaşığı un Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Ispanakları temizleyin Yaprak, sap ve kök kısımlarını ayırın Sap ve kökleri arzu ettiğiniz uzunlukta kesin Bol kaynar suda 1-2 dak haşlayıp, süzün![]() Zeytinyağını kalın dipli ve yayvan bir tencerede ısıtıp, soğanları katın Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 2-3 dak soteleyin![]() Hızlı ateşte ve karıştırmaya devam ederek etleri ekleyip, 2-3 dak daha soteleyin![]() Tencereyi hafifçe sallayarak malzemeyi yayın Üzerine ıspanak köklerini yerleştirin 100 ml su gezdirip, tuz ve karabiber serpin Kısık ateşte, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dak pişirin![]() Yumurta sarısı, limon suyu ve unu iyice çırpın Çırpmaya devam ederek ve yavaş yavaş kalan suyu akıtıp, yedirin![]() Tencereyi hafifçe sallayarak, limonlu suyu yavaş yavaş ıspanak köklerinin üzerine gezdirin Kısık ateşte 3-4 dak daha ısıtın Sıcak servis yapın
|
|
|
|