Yumurtalı Çiriş Kavurması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurtalı Çiriş KavurmasıYumurtalı Çiriş Kavurması Tarifi - Yumurtalı Çiriş Kavurması Yapılışı - Yumurtalı Çiriş Kavurması Nasıl Yapılır - Oktay Usta Yumurtalı Çiriş Kavurması Malzeme Listesi 2 5 Su B İrmik1 5 Su B Toz Şeker1 5 Su B Süt1 Portakal 1 Çay B Sıvıyağ2 Çorba K Tereyağı100 Gr ÇikolataÜzeri İçin: Dondurma Hazırlanışı: Tencerenin içerisine sıvıyağını döküyoruz Üzerine irmiği ilave edip kavuruyoruz Kavrulan irmiklerin üzerine tereyağını da koyup biraz daha kavuruyoruz![]() Portakal kabuklarını rendeleyip suyunu sıkıyoruz İrmiklerin üzerine şekeri döküp karıştırıyoruz Sütü, portakal suyunu, portakal kabuğu rendesini ve çikolataları da ilave edip suyunu çekene kadar karıştırıyoruz![]() Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte irmiği pişiriyoruz Piştikten sonra ocağın altını kapatıp sıcağı ile demlenmeye bırakıyoruz![]() Demlendikten sonra soğumaya bırakıyoruz Helvayı servis tabağına alıp kenarlarına kesilmiş portakalları koyuyoruz Üzerine dondurmasını da koyup servis ediyoruz
|
|
|
|