Roma Usulü Enginar Tarifi İ |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Roma Usulü Enginar Tarifi İRoma Usulü Enginar Tarifi - Roma Usulü Enginarın Yaplışı - Roma Usulü Enginar Malzemeler Malzemeler: 12 küçük ya da 6 büyük boy enginar Limon suyu (büyükçe bir limonun yarısının suyu ya da daha fazlası) 1 (cup) su bardağı zeytinyağı İç Malzemesi : 3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz yaprağı 3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış taze nane 3 diş sarımsak, deniz tuzuyla ezilmiş (ben sarımsak yerine 4 adet taze soğan kullandım) 6 yemek kaşığı zeytinyağı Taze öğütülmüş karabiber 1 5 limon, dilimlenmişHazırlanışı: Enginarların bütün yapraklarını tek tek koparın Eğer sap kısmı narinse sert dış kabuklarını soyun ve 3 cm yüksekliğinde bırakın Eğer sertse sapını kesin Ortada kalan tüylü bölgeyi çay kaşığıyla kazıyarak iyice temizleyin![]() Kararmaması için limonla ovalayın Keskin bir bıçakla enginarın kenarlarını düzgünce kesin ve limonlu su dolu kabın içine atın![]() İçini hazırlarken limon haricindeki bütün malzemeyi karıştırın ve temizlenmiş enginarların içine sıkıştırarak koyun ![]() Bütün enginarların yanyana sığacağı genişçe bir tencereye, doldurulmuş enginarları oyuk kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin Bu şekilde, içlerindeki malzeme pişerken dağılmaz![]() Tenceredeki malzemenin üzerine zeytinyağını, limon suyunu ve bir miktar tuzu gezdirin ![]() Enginarların üçte birine gelecek kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin ağzını kapatarak 30 dakika civarında kısık ateşte pişirin Bu süre enginarların ebadına ve tazeliğine göre değişebilir![]() Bıçağı enginara sapladığınızda kolayca kesiliyorsa pişmiş demektir İdeali, tenceredeki yağın kremalize olduğu halidir![]() Soğuduktan sonra enginarları ters çevirip içindeki malzemeyi göstecek şekilde, dilimlenmiş limonla servis yapın ![]() Sapları duruyorsa piştiği şekilde de servis yapabilirsiniz ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() alıntı |
|
|
|