Zencefilli Ballı Dana Biftek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zencefilli Ballı Dana Biftekdana biftek nasıl pişirilir - ballı biftek nasıl yapılır - zencefilli biftek tarifi - ballı sos nasıl yapılır Malzemeler: 700 gr dana biftek4 yemek kaşığı bal 3 yemek kaşığı soya sosu 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı susam yağı 1 yemek kaşığı elma sirkesi 5 adet arpacık soğan 1 diş sarımsak 1 kök zencefil Tuz ve karabiber Hazırlanışı: Sos için: Balı soya sosu ile karıştırın Sirke, susam yağı, zeytinyağı, ince doğranmış soğan, ezilmiş sarımsak ve rendelenmiş zencefili ilave edip karıştırmaya devam edin![]() Et için: Dana biftekleri 2 cm kalınlığında uzunlamasına parçalara kesin Hazırladığınız sosu etlerin üzerine dökün ve etleri en az 10 dakika marine edin Etlerin üzerindeki fazla sosu alın ve buhar sepetine yerleştirin NutriCook tenceresine 750 ml su koyun Buhar sepetini NutriCook tenceresine yerleştirip kapağını kapatın![]() Akıllı kontrol saatini 8 dakikaya ayarlayın 3 programı seçin Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar![]() Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, NutriCook’un kapağını açın Hazırladığınız marinatı başka bir tencerede kaynatın Etleri servis tabağına alın, koyulaştırdığınız marinatı etin üzerinde gezdirerek servis yapın![]() alıntı |
|
|
|