![]() |
Erişteli Kuzu Böbreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erişteli Kuzu BöbreğiBöbrwek Nasıl Pişirilir - Kuzu Böbreği Tarifi - Sakatata Yemeği MALZEMELER 8 Kuzu Böbreği (temizlenmiş) 30 gr (2 çorba kaşığı) + 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) 500 gr Erişte (haşlanıp, süzülmüş) 125 gr (1 su bardağı) Gravyer Peyniri Rendesi 8 Arpacık Soğanı (kabukları soyulmuş) 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber YAPILIŞ TARİFİ Once fırınınızı yüksek sıcaklığa (220 C) getirip ısıtınız ![]() Bir tatlı kaşığı yağ ile, 600 gr'lik bilezik biçiminde kalıbı yağlayarak bir kenara bırakınız ![]() ![]() Kasedeki erişteli karışımı yağladığınız kalıba döküp, fırına sürerek 30 dakika, nar gibi kızarıp üstü gevrekleşinceye kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() Ateşin altını kısıp, tuz ve karabiberi serpiniz; sürekli karıştırarak 5 dakika daha, böbrekler yumuşayıncaya kadar pişiriniz ![]() Kalıbı fırından çıkarınız ![]() ![]() Delikli kepçeyle böbrekleri ve soğanları tavadan süzüp, bilezik biçimi eriştelerin ortasına yerleştirerek servis ediniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|