Hamsi Kuşu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsi KuşuHamsi Kuşu Tarifi - Hamsi Kuşu Nasıl Yapılır - Hamsi Kuşu Malzemeleri Malzeme 500 Gr İri Hamsi1 Kase Mısır unu 2 Çay Kaşığı Tuz 1/2 Çay Kaşığı Karabiber İsteğe Bağlı Kızartmak İçin SıvıyağYapılışı: Hamsileri ayıklayalım ve kafalarını ve kılçıklarını da çıkaralım İyice yıkayıp suyunu süzdürelim Her yerini tuzlayıp biberleyelim 2 adet hamsiyi ortalarından açalım Deri kısımları üstte kalacak biçimde birbirlerinin üstüne yapıştıralım Böylece 2 adet hamsiden 1 adet hamsi kuşu elde edelim Bu işlemi hamsilerin tamamı bitene kadar sürdürelim Hamsi kuşlarının her birini mısır ununa bulayalım Sıvıyağı tavada iyice kızdırıldıktan sonra hazırladığımız hamsileri altlı üstlü kızartalım Kızarttıktan sonra kağıt peçetenin üzerine koyup fazla yağını süzdürelim Mevsim salatasıyla birlikte sıcak olarak servis yapalım |
|
|
|