Denizli Usulü Et Kapaması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Denizli Usulü Et KapamasıDenizli Usulü Et Kapaması Tarifi - Denizli Usulü Et Kapaması Yapılışı - Et Kapaması Nasıl Yapılır - Et Kapaması Malzemeleri Genellikle Babadağ yöresinde pişiririlen bir yemek çeşididir Koyun, oğlak veya kuzu eti küçük parçalar halinde doğranır, salça ile ovulur Sarımsak, soğan ve patates doğranır,Hepsi bir tencerenin içine doldurulur Üzeri bir tava ile kapatılır ve tencere ters vaziyette kömür ateşinin üzerine konur ve pişmeye bırakılır İstenirse tavanın boş kenarlarına pirinç ilave edilebilir veya suyu ile de ayrıca pilav pişirilebilir![]() Et kapaması sıcak olarak, yanında salata ile servis yapılır![]() Denizli Valiliği |
|
|
|