![]() |
Mantarlı Ve Jambonlu Risotto |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Ve Jambonlu RisottoMALZEMELER 2 su bardağı risotto pirinci veya bizim baldo pirinci kullanabilirsiniz (ancak risotto pirinci yıkanmaz ![]() 7-8 dilim jambon 8-10 adet mantar 1 baş büyük boy kuru soğan 60 cl ![]() 25 gr ![]() 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı parmesan peyniri rendesi veya eski kaşar peyniri rendesi 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Önce kavuk suyunu hazırlamak için 2 su bardağı suyun içine 2 adet tavuk suyu tableti atalım ve ufak bir tencerede, çok kısık ateşte sürekli kaynar halde tutalım ![]() Bu arada soğanı temizleyip, çok ince yemeklik olarak kıyalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan bir tencereye zeytinyağını ve tereyağını birlikte koyup, kızınca içine soğanları atalım ![]() ![]() ![]() ![]() Pirinci de üzerlerine ekleyelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pirinçler suyunu çekip, yumuşadıktan sonra ateşten alıp, servis tabağımıza alalım ve üzerine parmesan peyniri rendesi serperek servis yapalım ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|