![]() |
Yasemin Marmelatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yasemin MarmelatıYasemin Marmelatı Tarifi - Yasemin Marmelatı Nasıl Yapılır - Yasemin Marmelatı Malzemeleri YASEMİN MARMELATI Yeterince yasemin çiçeği yapraklarını koparıp, şurup yapmak üzere ayırınız ![]() Sonra ufak bir tencerenin içine su koyup, tencereyi ağır ateşe oturtunuz ![]() Bu tencerenin ağzına ağız büyüklüğünce bir tabak koyunuz ![]() ![]() ![]() Su kaynadıkça tabağın ısısı yeseminlerde bir buhar oluşturacaktır ![]() ![]() Kaynar sudan üçte iki oranıyla yeterince kestirilmiş şeker ve salyalaşmış şekere üçte bir oranında kalan su ile yasemin yapraklarını ezip sıkınız ![]() Birkaç kez süzünüz ![]() ![]() ![]() İndirileceği zaman limon suyu katılmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|