Semizotlu Börülce |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Semizotlu BörülceSemizotlu Börülce Tarifi - Semizotlu Börülce Yapılışı - Semizotlu Börülce Nasıl Yapılır - Semizotlu Börülce Malzemeleri Malzeme - 2 demet semizotu - 1 adet kuru soğan - 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour - 1,5 su bardağı kuru börülce - 1 çay bardağı bulgur - 2 adet domates - 3 diş sarımsak - ½ demet taze nane - 4 adet taze soğan - 2 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour biberli peynirli sandviç sürme - 2 su bardağı su - Tuz ve karabiber Hazırlanışı 1 Semizotunu ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük parçalara bölün![]() 2 Kurusoğanı piyazlık doğrayın Sarımsakları ayıklayıp kıyın![]() 3 Kuru börülceyi bir gece önceden ıslatıp, ıslattığınız su ile tuz ilave etmeden haşlayın![]() 4 Bulguru ayıklayıp bir süzgecin içinde soğuk su ile yıkayın![]() 5 Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın![]() 6 Taze nane ve taze soğanları ayıklayıp ayrı ayrı kıyın![]() 7 Derin bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırıp içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun![]() 8 Soğanlar pembeleşince semizotlarını ve kıyılmış sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin Semizotları sönünce haşlanmış bulguru, ve kuru börülceyi ilave edip karıştırın![]() 9 Daha sonra içine küp doğranmış domatesleri kıyılmış taze soğanları ve taze naneyi, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın![]() 10 En son olarak içine Sana Crème Bonjour biberli peynirli sandviç sürmeyi ekleyip karıştırdıktan sonra suyu ilave edip bulgurlar ve sebzeler pişinceye kadar kısık ateşte bir taşım kaynatıp sıcak olarak servis edin
|
|
|
|