![]() |
Şeftali Marmelatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeftali MarmelatıŞeftali Marmelatı Tarifi - Şeftali Marmelatı Nasıl Yapılır - Şeftali Marmelatı Malzemeleri ŞEFTALİ MARMELATI Şeftali marmelatı hazırlanırken; 1 kg ![]() ![]() Olgun şeftalilerden yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şeftali ezmesi pişirme tenceresine konur ![]() ![]() ![]() ![]() MARMELAT NASIL YAPILIR? Marmelat yaparken meyvelerin öncelikle yıkanması ve çekirdeklerinin çıkarılması gereklidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marmelat yapımında kullanılacak olan tencerelerin yayvan ve geniş olmasını öneririz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kilogram meyve ezmesine konulacak şeker miktarı 500 ile 1000 gr ![]() ![]() ![]() ![]() MARMELATIN KIVAMI NASIL BELİRLENİR? Pratik bir yöntem ile marmelatın pişip pişmediği anlayabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Marmelatlarda reçele göre daha az şeker kullanıldığı için şekerlenme olmaz ![]() MARMELAT NASIL MUHAFAZA EDİLMELİDİR? Ambalaj olarak cam kavanoz, teneke ve plastik kaplar kullanılabilirsiniz ![]() Marmelatı temiz ve kuru kaplara sıcak olarak doldurun ![]() ![]() Marmelat saklama kaplarınızı rutubetsiz ve havadar yerlerde saklamalısınız |
![]() |
![]() |
|