06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Beyaz Lahana Sarması
Zeytinyağlı Beyaz Lahana Sarması Tarifi - Zeytinyağlı Beyaz Lahana Sarması Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Beyaz Lahana Sarması Malzemeleri
Malzeme Listesi
2,5 Kilogram Beyaz Lahana (Yumuşak)
3 Litre Su (Haşlamak İçin)
1 Çorba Kasesi Pirinç
1 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık
1 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Yeni Bahar
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
2 Çay Kaşığı Tuz
Yarım Demet Maydanoz
3 Adet Kuru Soğan (Orta Boy)
1,5 Çorba Kasesi Su (Sıcak)
Zeytinyağlı Beyaz Lahana Sarması Nasıl Yapılır?
1 Geniş bir tencereye, 3 litre suyu koyup kaynatın Lahana yapraklarını yıkadıktan sonra, 10 dakika kadar, lahanalar parçalanmadan haşlayın ve süzün
2 Tencereye, 1 kahve fincanı yağı koyun İçerisine, küp küp doğranmış kuru soğanı ve dolmalık fıstığı ilave ettikten sonra, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun Pirinci de yıkayıp ilave edin ve tel tel olana kadar kavurun
3 Kavrulan pirincin üzerine, kuş üzümü, nane, karabiber, yeni bahar, biber salçası, domates salçası ve tuzu ekledikten sonra karıştırarak, 2 dakika daha kavurun İnce kıyılmış maydanozları ilave edip ocaktan alın
4 Lahana yapraklarını düzgünce kesip, içerisine, 1 tatlı kaşığı kadar harçtan koyun ve sigara gibi sarın Bu işlemi, lahana yaprakları bitene kadar tekrarlayın
5 Sardığınız lahanaları, tencereye dikkatlice dizin Üzerine, 1,5 çorba kasesi sıcak suyu ilave edip harlı ateşte kaynayana kadar, kaynadıktan sonra, kısık ateşte suyunu çekene kadar 20 dakika pişirin Piştikten sonra, tencerenin kapağını açmadan, soğuması için bekletin
5 Soğuttuğnuz sarmaları, servis tabağına dizin ve arzu ettiğiniz şekilde, taze nane yaprakları ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın
Afiyet Olsun  
|
|
|