Soğan Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğan Sarmasısoğan sarması nasıl yapılır - soğan sarmasının tarifiMalzemeler: 6 adet iri kuru soğan İçi için: 300 gr orta yağlı kıyma 1 adet kuru soğan 1,5 su bardağı pirinç 1 çay bardağı ayçiçek yağı 1 çay bardağı su Yarım çorba kaşığı biber salçası Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu 1 çorba kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı karabiber 1,5 tatlı kaşığı tuz Üzeri için: 1 çorba kaşığı domates salçası Yarım çay bardağı ayçiçek yağı 2 su bardağı su Yarım tatlı kaşığı tuz Yapılışı: İlk işlem olarak soğanlar soyulur Boyuna, yarısına kadar kesik atılır![]() Tencereye 3 su bardağı kadar su konur, az tuz eklenir Kaynayınca soğanlar atılır Yarım yumuşayana kadar haşlanır ( Soğanlar 2 etapta haşlanabilir )Bu arada soğan, maydanoz ve dereotu ince kıyılır Çukur bir kaba aktarılır![]() Üzerine yıkanmış pirinç, biber salçası, kıyma, kuru nane, karabiber, ayçiçek yağı, su ve tuz eklenir Pirinçler kırılmayacak şekilde karıştırılır![]() Haşlanmış soğanlar kat kat ayrılır Büyük olanlar ikiye bölünebilir![]() Soğan katının uç kısmına 1 tatlı kaşığı kadar iç konur Bombesinden faydalanarak sarılır Tencereye sıralanır (3 sıra sarma üst üste konabilir )Soğanın haşlandığı su 2 su bardağına tamamlanır Üzerine salça, sıvıyağ ve tuz eklenir, karıştırılır Sarmaların üzerine gezdirilir Kapak kapatılır![]() Tencere önce orta ateşe yerleştirlir Kaynayınca ateş kısılır 20 dakika daha pişirilir![]() Sıcak olarak sevise sunulur ![]() Not: Soğanın sarılamayacak kadar orta küçük kısımları da sarmaların yanına konabilir ya da başka yemeklerin yapımında kullanılabilir ![]() alıntı |
|
|
|