06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Pırasa Dolması
Etli Pırasa Dolması Tarifi - Etli Pırasa Dolmasının Yapılışı

ETLİ PIRASA DOLMASI
Malzemeler
l kg pırasa
* 2 adet soğan(küçük doğranmış)
* 250 gr kıyma
* 2 çorba kaşığı pirinç
* 1 çorba kaşığı salça(l kahve fincanı su içinde eritilmiş)
* 2 çorba kaşığı Sana
* Maydanoz (kıyılmış)
Tuz,karabiber
Terbiyesi:
* 1çorba kaşığı un
* 2yumurta sarısı
* l çorba kaşığı yoğurt
* l limon suyu
Yapılışı:
l Pırasaları 6 cm boyunda kesip kaynayan suda 5-6 dakika haşlayın
2 Haşlanmış pırasaların içlerini boşaltıp,en dıştaki ilk 5 katı/sırayı tutun,iç harcını doldurup kapatın
3 Eğer muska şeklinde börek yapmak isterseniz, pırasaları 15-20 cm boyutlarında kesin;içlerini boşaltın ve haşlayın,Pırasaların boyları daha kısa da kesilebilir;ne kadar kısa olursa,o kadar iyidir
4 Pırasa şeritlerinin başına harcı koyun; köşeleri kenarlara katlayarak muska şekline getirin
1 Dolma içini hazırlamak için,kıymanın içine soğan,pirinç,maydanoz,tuz,karabiber ve bir kaşık Sana’yı katıp,iyice karıştırın Sert olmaması için, azıcık suyla sulandırıp kullanıma hazırlayın
2 Pırasaları hazırlayın
3 Pırasaları,iç harcı ile doldurup,uçlarından bastırarak tencereye yerleştirin
Üstüne bir tabak kapatın
4 Tabağın kenarına gelecek kadar su doldurup, Sana’yı ilave edin Yaklaşık l
saat orta ısıda pişirin
5 Terbiyesi için,un,yumurta sarıları,yoğurt ve limon suyunu bir kasede telle veya çatalla güzelce çırpın Pişen yemeğin suyundan bu karışıma azar azar katın Sonra, bu terbiyeyi yemeğe katarak karıştırın
6 Bir tabağa alarak,servis yapın
PÜF NOKTASI:
Pırasanın beyaz kısımlarının yemeklerde kullanılması önerilir Yeni kısımlarını
ise,çorba ve salatalarda değerlendirebilirsiniz

AFİYET OLSUN 
|
|
|