Sesilya Usulü Dil Balığı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sesilya Usulü Dil BalığıSesilya Usulü Dil Balığı Tarifi - Sesilya Usulü Dil Balığı Yapılışı - Sesilya Usulü Dil Balığı Nasıl Yapılır - Sesilya Usulü Dil Balığı Malzemeleri 2 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 4 dil balığı filetosu (kılçıkları temizlenmiş) 160 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı 60 gr (1/2 su bardağı) rendelenmiş gravyer peyniri Un, tuz ve karabiberi bir tabağa koyup iyice karıştırınız; filetoları bu karışıma bulayınız ![]() Geniş bir tavada tereyağı hafif ateşte eritiniz Yağ kızınca balık filetolarını tavaya yerleştirerek her iki yüzlerini 4 - 5'er dakika kızartınız![]() Izgaranızı önce iyice ısıtınız ![]() Kızarmış filetoları gravyer peynirine bulayıp 3-4 dakika ızgara ediniz ![]() Filetoları servis tabaklarına alıp, yanında haşlanmış kuşkonmazla servis ediniz
|
|
|
|