Kişnişli Ve Zeytinli Kereviz Salatası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kişnişli Ve Zeytinli Kereviz Salatasımalzemeler: • 1/4 su bardağı sızma zeytinyağı • 3 yemek kaşığı su • 2 silme yemek kaşığı şeker • 1 çay kaşığı tuz • 1 tutam kişniş tohumu • 1 defne yaprağı • 2 orta boy kereviz • 1-2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu • 3-4 büyük marul yaprağı • yarım su bardağı zeytin hazırlanması: 1 zeytinyağını, suyu, şekeri, tuzu, kişniş tohumlarını ve defne yaprağını geniş ve derin bir tencereye koyun şekeri eritmek için karıştırın ardından büyük parçalara ayrılmış kerevizi tencereye ilave edin 2 kısık ateşe kapağı kapalı biçimde yerleştirin bir kez karıştırarak 5-6 dakika pişirin kapağı açın, su buharlaşana, kereviz de hafif yumuşayana kadar karıştırarak pişirin (yaklaşık 10 dakika) kerevizlerin kararmalarına dikkat edin 3 tencereyi ateşten alın limon suyunu ilave edin kerevizi ılık veya soğuk servis edebilirsiniz ancak soğuk servis yapacaksanız limon suyunu kontrol edin, zira az gelebilir 4 bir tabağa marulları yerleştirin kerevizleri tabağa alıp zeytin ile servis yapın
|
|
|
|