Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginar, kalpli, piliç

Enginar Kalpli Piliç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar Kalpli Piliç



Enginar Kalpli Piliç Tarifi - Enginar Kalpli Piliç Yapılışı - Enginar Kalpli Piliç Nasıl Yapılır - Enginar Kalpli Piliç Malzemeleri




Hazırlama süresi: 10 dakika

Miktar: 4 kişilik


İçindekiler:

1 paket Banvit Piliç İnce Göğüs

2 adet küçük boy kırmızı soğan (iri doğranmış)

1 diş sarmısak (ince kıyılmış)

1 çay kaşığı tane karabiber (dövülmüş)

1 çorba kaşığı mısır unu

1 çorba kaşığı hardal tohumu

125 ml su

60 ml beyaz şarap

1 tatlı kaşığı worcestershire sos

400 gr enginar kalbi (konserve, süzülmüş, 4`e kesilmiş)

1 çorba kaşığı biberiye


Isıtılmış yağsız tavada ve hızlı ateşte etlerin her iki yüzünü, altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 1-2 dak pişirin


Soğan, sarmısak ve karabiberi ekleyin Orta ateşte ve ara ara karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 2-3 dak daha pişirin


Etlerin üzerine mısır unu ve hardal tohumunu serpin Su, beyaz şarap ve worcestershire sosunu gezdirin Orta ateşte, tavayı yavaşça sallayarak, sos hafif koyulaşıp, kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın


Enginarları ekleyip, biberiye serpin ve 2-3 dak daha ısıtın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.