Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çuçe, nane

Nane Çuçe

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nane Çuçe



Mardin mutfağından nane çuçe tarifi - Nane çuçe nasıl yapılır - Kuş otu
MALZEMELER:


1 kg nane çuçe

1 baş kuru soğan

2 diş sarımsak

100 ml Mardin zeytinyağı

1 bardak çökelek

Tuz

Kuru kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI:


Nane çuçeler bol suda örselenmeden yıkanıp suyu iyice süzülür Otla çökelek bir tepsinin içinde yoğrulur, yaklaşık bir gün üzeri kapalı olarak ekşitilir Soğan ve sarımsaklar küçükçe doğranır


Bir tencerede ot ile çökelek iyice ısıtılıp üzerine zeytinyağı koyulur Beklemeden soğan ve sanmsaklar ilave edilir


Kuru biberler de birlikte tavlandıktan sonra çökelekli ot eklenerek güçlü ateşte yaklaşık 20 dakika silkeleyerek pişirilir Nane çuçeyi kendi yaptığınız yufka ekmeklerle ister dürüm ister sokum yaparak yiyebilirsiniz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.