Nane Çuçe |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nane ÇuçeMardin mutfağından nane çuçe tarifi - Nane çuçe nasıl yapılır - Kuş otu MALZEMELER: 1 kg nane çuçe 1 baş kuru soğan 2 diş sarımsak 100 ml Mardin zeytinyağı 1 bardak çökelek Tuz Kuru kırmızıbiber HAZIRLANIŞI: Nane çuçeler bol suda örselenmeden yıkanıp suyu iyice süzülür Otla çökelek bir tepsinin içinde yoğrulur, yaklaşık bir gün üzeri kapalı olarak ekşitilir Soğan ve sarımsaklar küçükçe doğranır Bir tencerede ot ile çökelek iyice ısıtılıp üzerine zeytinyağı koyulur Beklemeden soğan ve sanmsaklar ilave edilir Kuru biberler de birlikte tavlandıktan sonra çökelekli ot eklenerek güçlü ateşte yaklaşık 20 dakika silkeleyerek pişirilir Nane çuçeyi kendi yaptığınız yufka ekmeklerle ister dürüm ister sokum yaparak yiyebilirsiniz![]() alıntı |
|
|
|