![]() |
Pancar Ve Armut Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pancar Ve Armut SalatasıMalzemeler 175 gr haşlanmış pancar,soyulmuş ve 1 cm küp şeklinde kesilmiş 2 orta boy armut 1/2 baş rezene, ayıklanıp ve doğranmış 1 demet suteresi, sapları ayrılmış SOS: 1/2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 çay kaşığı bal 1/2 çay kaşığı sirke tuz ve karabiber Yapilisi İlk önce sosu hazırlayın: Büyük bir kasede limon kabuğu ve suyunu yoğurt, ayçiçek yağı, bal ve sirkeyle karıştırın ![]() ![]() Armutları soyup içlerini temizleyip ikiye bölün ![]() ![]() ![]() Şeffaf filmle salatanın üstünü kapatıp servis yapana dek buzdolabında saklayın ![]() ![]() ![]() SERViS ÖNERiLERi: Herhangi soğuk etle çok iyi giden bu salatayı karışık ordövrün bir parçası olarak sunabilirsiniz ![]() ALTERNATiF: Armut yerine elma kullanabilirsiniz ![]() ![]() ![]() DiKKAT: Armutlar soğuluyunca hemen renk değişitirir ![]() ![]() ![]() AŞÇININ ÖNERiSi: Pancarı pişirdikten sonra daha kolay soyulması için soğuk suya tutun ![]() |
![]() |
![]() |
|