Pancar Ve Armut Salatası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pancar Ve Armut SalatasıMalzemeler 175 gr haşlanmış pancar,soyulmuş ve 1 cm küp şeklinde kesilmiş 2 orta boy armut 1/2 baş rezene, ayıklanıp ve doğranmış 1 demet suteresi, sapları ayrılmış SOS: 1/2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 çay kaşığı bal 1/2 çay kaşığı sirke tuz ve karabiber Yapilisi İlk önce sosu hazırlayın: Büyük bir kasede limon kabuğu ve suyunu yoğurt, ayçiçek yağı, bal ve sirkeyle karıştırın Tuz ve biberi ekleyip yeniden iyice karıştırın![]() Armutları soyup içlerini temizleyip ikiye bölün Küp şeklinde kesip sosa ekleyin Pancarları ve rezeneyi de ekleyip katıp karıştırın![]() Şeffaf filmle salatanın üstünü kapatıp servis yapana dek buzdolabında saklayın Servis yapacağınız zaman suteresini ayıklayıp salataya ekleyin Bir salata kabına aktarıp servis yapın![]() SERViS ÖNERiLERi: Herhangi soğuk etle çok iyi giden bu salatayı karışık ordövrün bir parçası olarak sunabilirsiniz ![]() ALTERNATiF: Armut yerine elma kullanabilirsiniz Yoğurt yerine krema, rezene yerine de kereviz kullanabilirisiniz Suteresi yerine ise roka veya ıtırlı herhangi bir yeşillik mükemmel sonuç verir![]() DiKKAT: Armutlar soğuluyunca hemen renk değişitirir Bu yüzden ilk önce sosu yapın Daha sonra armutları soyup hemen sosa ekleyin![]() AŞÇININ ÖNERiSi: Pancarı pişirdikten sonra daha kolay soyulması için soğuk suya tutun
|
|
|
|