Babuka |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
BabukaBabuka Tarifi - Babuka Nasıl Yapılır - Babuka Malzemeleri BABUKO (TUNCELİ) Yarım kilo süzme yoğurt (Damal da Kurutulmuş yoğurt Keş denir) Yeterince bayat ekmek Yeteri kadar su tuz Tereyağı 1 Buğday unundan hamurunu hazırla,mayasınıda koymayı unutmayın Daha sonra mayalanmaya bırakın Hamur mayalandıktan sonra ona yuvarlak teker şeklinde bir şekil verilir![]() Sonra meşe odunu ile ıstılmış ocakta sacın altına yerleştirilerek pişirmeye bırakılır Nar gibi piştikten sonra çıkarılır Kömbe kuzine sobadada pişirilebilir2 Yoğurt yada keşten yapılmış ayran bir kaba konur3 Yeterince tereyağı bir tavada eritilir4 Buğday unundan yapılmış ve kömbe diye bilinen büyükçe ekmeği üzerindeki kızarmış kabuğu bıçakla daire şaklinde kesilerek çıkarılır Kömbenin içi oyularak çıkarılır Çıkarılan iç lokmalar şeklinde doğranır Kömbenin içerisine dökülür Üzerine ayran ve ayranında üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek sevise hazır hale getirilir Herkes çataliyle bu yemeği kömbenin tepsi şeklindeki o kabuğunun içerisinde yer![]() |
|
|
|