06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fava Tarifi
meze tarifleri - fava nasıl yapılır

Malzemeler,
* 500 gram kuru bakla içi
* 3 yemek kaşığı toz şeker
* 1 adet orta boy soğan
* 1 su bardağı zeytin yağ
* 1,5 tatlı kaşığı tuz
* 1 demet dereotu
* 2 adet limon
Hazırlanışı,
1 Fava yapmadan bir gece önce baklayı derin bir kaba koyun
2 Üzerini geçecek kadar su, yarım limonun suyu ve 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyin
3 Fava yapacağınız zaman suyunu süzün
4 Tencereye; bakla, yarım limonun suyu ve yarım yemek kaşığı toz şeker ve üzerini geçecek kadar su ekleyip, haşlayın
5 Baklalar yumuşadığında biraz ılınmasını bekleyin
6 Robottan geçirip, püre haline getirin
7 Soğanları çok ince doğrayın
8 Tencereye zeytinyağını ekleyip, kızdırın
9 Soğanları ilave edip, bir süre kavurun
10 Bakla püresi, kalan toz şeker ve limon suyunu tencereye ekleyin
11 Sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin
12 İnce kıyılmış dereotlarını tencereye ekleyip karıştırın
13 Favayı, cam bir tepsi ya da kek kalıbına dökün
14 Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapın
|
|
|