![]() |
Vejetaryen Türk Mutfağında Pilavlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen Türk Mutfağında PilavlarTürk mutfağında pilavın yeri - Vejeteryan yemekleri - Pilav çeşitleri - Türk kültüründe pilavKültür ve Turizm Bakanlığı Birçok Ortadoğulu gibi Türkler, bir yılda epeyce pirinç tüketirler ![]() ![]() Her tür bitkisel otlar, baharatlar, tahıllar ve baklagiller eklenerek değişik türler elde edilmiş ve lezzeti artırılmıştır ![]() ![]() Son zamanlarda lokantalarda tek tek güveç kaplarda fırınlanmış, ince bir hamurla üstü kapatılmış baharatlı bir pilav türüne bile rastlanır ![]() ![]() Ama domates sosunda pişmiş kuru fasulye ile servis edilen beyaz pilavın (Türkler asla piştikten sonra pirinç değil 'pilav' derler pirinç yemeğine) öneminden bahsetmek gerekir burada çünkü 'Milli yemek' olarak Türk Kültüründe önemli bir yeri vardır ![]() Gençler askerlik günlerini hatırladıklarında, yalnızca ebedi dostluklardan değil yedikleri kurufasulye ve pilav miktarından da hemen her defasında söz ederler ![]() Pirinç taze sebzelerle de bol miktarda kullanılır, yani çeşitli bitki ve baharatlarla karıştırıldıktan sonra dolma ya da sarma malzemesi olur ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|