Tahiti Usulü Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tahiti Usulü Tavuktavuk nasıl pişirilir - soğanlı tavuk - soslu tavuk tarifiMalzemeler: 2 kg'lık 1 tavuk (4 parçaya ayrılmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1/4 su bardağı zeytinyağı 2 diş sarmısak (dövülmüş) 3 arpacık soğanı (iri doğranmış) 1+1/4 su bardağı tavuk suyu 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı suda eritilmiş) Tarifi: Tavuk parçalarını tuz ve biberle ovup bir kenara bırakınız ![]() Büyükçe bir tencerede zeytinyağı orta ateşte ısıtınız Yağ kızınca tavuk parçalarını ekleyip, sık sık çevirerek 8-10 dakika, her tarafları iyice kahverengileşene kadar pişiriniz Maşayla tavukları bir tabağa çıkarıp, bir kenara bırakınız![]() Sarımsak ve arpacık soğanları tencereye koyup, sık sık karıştırarak 3-4 dakika, soğanlar hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz Tavuk parçalarını ekleyip, üstüne tavuk suyunu dökerek kaynatınız Kaynayınca ateşi iyice kısıp, tencerenin kapağını kapatarak ağır ateşte 45 dakika - 1 saat, tavuk yumuşayıncaya kadar pişiriniz![]() Maşayla tavukları kaptan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz ![]() Ateşi yükseltip tencerede kalan sosu kaynatınız Kaynayınca ateşi iyice kısıp, limon suyunu ekledikten sonra, tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 2 dakika daha pişiriniz Mısır nişastası karışımını katıp, sürekli karıştırarak 3 dakika, sos koyulaşıncaya kadar pişiriniz![]() Tencereyi ateşten alıp, sosu servis tabağındaki tavuk parçalarının üstüne dökerek, servis ediniz ![]() alıntı |
|
|
|