Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karnıyarık, piliçli

Piliçli Karnıyarık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliçli Karnıyarık



Piliçli Karnıyarık tarifi - Piliçli Karnıyarıgın yapılışı

Malzemeler

1 adet küçük kuru soğan

3 adet dolmalık biber

3 adet domates

Yarım su bardağı rafine yağ

1 adet piliç

1 tatlı kaşığı tuz

6 adet orta boy patlıcan

100 gr margarin /veya/ (arzu edilirse, sıvı yağ)

50 gr mantar

1 çorba kaşığı un

Yapılışı


Patlıcanları ayıklayıp güzelce yıkayın Sonra, şerit şerit soyup tuzlayın 15 dakika kadar beklettikten sonra, tekrar yıkayın ve kızartın Fırın tepsinizi alın ve patlıcanları karınlarını yarıp bir kaşıkla genişlettikten sonra, üzerine az tuz ve toz şeker gezdirin


Beri yanda, margarini bir tencerede eritip kuru soğanı az çevirin Bu arada, kemikleri çıkarılmış ve kuşbaşı doğranmış piliç etlerini soğan harcına ekleyin 5 dakika kadar karıştırın, sonra tuz, doğranmış bir dolmalık biber ve 50 gr mantarı ilâve edin 1 çorba kaşığı un ile bir su bardağı su koyup 20 dakika kaynatın


Piliçli harcınız hazır olunca, bir kaşık marifetiyle patlıcanların içine doldurun Üzerlerine, dolmalık biber parçaları ve birer dilim domates koyun Ve, fırında 5 dakika daha pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.