Terbiyeli Tavuk Kapama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Tavuk KapamaTavuk Kapama Nasıl Yapılır - Terbiyeli Tavuk Malzemeler 1 kg tavuk bonfile 2 adet havuç 2 adet patates 1 su bardağı konserve bezelye 1 adet kuru soğan 2 adet dolma biberi 4 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz Terbiye için: 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı un 1 çay bardağı su Yapılışı Tencereye yağ konur, ısınınca iri doğranmış tavuk ve ince kıyılmış soğan atılır Tavuk beyazlaşmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış havuç ve biber eklenir![]() 10 dakika sonra kuşbaşı doğranmış patates ve bezelye eklenir Tuz eklenir, kapak kapatılır 10 dakika daha kısık ateşte pişirilir Bu arada terbiye malzemesi karıştırılır Yemeğin üzerine akıtılır 5 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alınır![]() alıntı |
|
|
|