Kuru Bamyalı Piliç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Bamyalı PiliçKuru Bamyalı Piliç Tarifi - Kuru Bamyalı Piliç Yapılışı - Bamya Nasıl Yapılır - Pişirme Talimatları - Bamya Nasıl Kurutulur İçindekiler: 1 paket Banvit Piliç Kalça Kuşbaşı 100 gr kuru bamya 1/2 kg ebegümeci (sadece yaprakları, iri doğranmış) 1 adet ufak boy havuç (halka doğranmış) 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış) 4 çorba kaşığı zeytinyağı 400 ml su (kaynar) 1 adet limon Bamyaları ipleri ile yaprakları ve tüyleri dökülünceye kadar ovuşturun ![]() Akan suyun altında ovarak yıkayın ve yarım limon sıkılmış bol kaynar suda 10 dak haşlayıp süzün![]() İplerini çekerek çıkartın ve soğuk suda 10 dak dinlendirip süzün![]() Zeytinyağını ısıtıp, et, havuç ve soğanı katın Orta ateşte karıştırarak 10 dak pişirin Ebegümeci ve bamyayı katıp suyu ve kalan limon suyunu ilave edin, bamyalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dak pişirin Sıcak servis yapın
|
|
|
|