Kuşhane Bamyası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşhane BamyasıKuşhane Bamyası Tarifi - Kuşhane Bamyası Yapılışı - Bamya Nasıl Yapılır - Kuşhane Bamyası Pişirme Süresi MALZEME Bamya Kuşbaşı et Tuz Sirke Soğan Limon Başları yuvarlak ayıklanmış bamyalar bir kaba yerleştirilir, üzerlerine tuz ve sirke konarak 15 dakika kadar bırakılır Üç su yıkanarak süzgeçten geçirilir Bir tencerenin ortasına yarım domates konur ve bamyaların başları tencerenin kenarına gelecek şekilde üstüste dizilir Bir başka kapta rendelenmiş soğan yağda penbeleşinceye kadar kavrulur, kuşbaşı et ve domates ilâve edilir Su, tuz ve limon konarak yarım saat pişirildikten sonra bamyanın üzerine dökülür Tencerenin üzeri yağlı kâğıtla kapatılıp yarım saat kadar orta ateşte pişirilir ve servis tabağında tersine boşaltılarak servis yapılır
|
|
|
|