![]() |
Patlıcanlı Zennik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcanlı Zennik![]() Patlıcanlı Zennik (8 kişilik)500 gr mısır unu 1 çay kaşığı karbonat 1,5 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı Aro riviera zeytinyağı 4 adet Aro patlıcan 2 adet Aro yemeklik soğan 4 adet Aro sivri biber 2 gr kimyon Hazırlanışı Derin bir karıştırma kabı içerisinde mısır unu, sıcak su, tuz ve karbonat karıştırılarak akıcı bir kıvam elde edilir ![]() ![]() ![]() Hazırlanan mısır unlu karışım, bir fırın tepsisine pizza hamurundan biraz daha kalın olacak şekilde yayılır ![]() ![]() ![]() Not: Mısır ununun acılaşmaması için güneşsiz kuru ortamda ağzı kapalı olarak saklayınız ![]() |
![]() |
![]() |
|