Sarımsaklı Karides Sote |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarımsaklı Karides SoteSarımsaklı Karides Sote Tarifi - Sarımsaklı Karides Sote Nasıl Yapılır - Sarımsaklı Karides Sote Malzemeleri Malzeme Listesi * Yarım Kilogram Karides * 4 Diş Sarımsak * 10 Dal Maydanoz * 3 Dal Fesleğen * 1 Tatlı Kaşığı Tuz * 2 Yemek Kaşığı Tereyağı * 1 Tatlı Kaşığı Ayçiçek Yağı * Yarım Adet Limon Suyu Sarımsaklı Karides Sote Nasıl Yapılır? 1 Tereyağını ve yanmaması için ekleyeceğiniz bir kaşık sıvıyağı bir tavaya alarak hafifçe kızdırın ve bu sırada sarımsakları ince ince kıyarak tavaya atıp en fazla bir dakika yumuşatın![]() 2 Tereyağ ve sarımsaklara ayıklanmış ve temizlenmiş karidesleri ekleyerek orta hararetli ateşte 15 dakika kadar sote yapın![]() 3 Karideslerin rengi pembeye dönünce ocağın altını kapatın üzerine yarım limon suyu gezdirin ve tuzu serpin![]() 5 Servis yaparken üzerlerine ince kıyılmış maydanoz ya da fesleğen yapraklarını serpin ve arzu ederseniz marketlerden alabileceğiniz deniz ürünleri sosu ya da ketçap ile servis yapın![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|