|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| deniz, enginar, göbeğinde, karnavalı, kişilik, mahsülleri |
Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı (4 Kişilik)Enginar Göbeğinde Deniz Mahsülleri Karnavalı Hazırlanışı - Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri MALZEMELER: 4 İri Enginar 2 Limon 1 Soğan 1 Çay Kaşığı Hardal 200 gr Krema 4 Lahana Yaprağı 2 Defne Yaprağı 150 gr Somon Balığı Filetosu 100 gr Dil Balığı Filetosu 100 gr Levrek Filetosu 100 gr Kabuksuz Midye 100 gr Kalamar 50 gr Siyah Havyar 4 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Su Bardağı Kaşar Rendesi 1 Tutam Maydanoz Tuz,Karabiber HAZIRLANIŞI Temizlenmiş ve kılçıkları alınmış dil ve levreği kuşbaşı doğrayın Kalamarları dilimleyin Midyeleri yıkayıp temizleyerek, kalamar ile birlikte limonlu suda haşlayın Haşlanan balıkları iyice süzün![]() Soğanı çok ince kıyarak tereyağında pembeleştirin Midye ve kalamarı ilave ederek 3 dakika kadar soteleyin Doğranmış olan dil ve levreği ekleyin ve parçalanmamalarına özen göstererek 5 dakika kadar karıştırarak pişirin Tuzunu ve karabiberini ekleyerek tatlandırdıktan sonra ocaktan alın![]() Enginarları limonlu suda haşlayın tepsiye alın Üzerine sotelenmiş balıkları dağıtın haşlanmış lahanalarla sarın Üzerine kaşar peyniri serperek 200 derece fırında 8- 10 dakika pişirin![]() Somon balıklarını kağıt şeklinde dilimlere bölüp servis tabaklarının orta kısımlarına dizin Üzerine limon suyu, tereyağı ve baharat sürüp 200 derece fırında 4 dakika pişirin![]() Lahanaya sarılı enginarları tabaklara yerleştirin, üzerine havyarlı sosu dökün ve servis yapın ![]() HAVYARLI SOSUN HAZIRLANIŞI :Bir tavaya bir limonun suyunu, defne yapraklarını, hardalı ve kremayı koyup sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın Tuzunu ve beyazbiberi ekleyerek ocaktan alın Bir tutam kıyılmış maydanoz eşliğinde enginarların üzerine boşaltın
|
|
|
|