![]() |
Enginarlı Levrek Enstalasyonu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginarlı Levrek Enstalasyonulevrek tarifi - enginarlı levrek nasıl pişirilir MALZEMELER 4 adet orta boy enginar (temizlenip, limonlu suda bekleyecek) 6 parça el kadar çıkarılmış levrek filetosu (yani kılçıkları tamamen ayıklanmış ve el büyüklüğünde bölünmüş) Kızartmak için: 1 çay bardağı sıvıyağ HAZIRLANIŞI Önce bir teflon tavaya sıvıyağı koyalım ve birer parmak kalınlığında dilimlediğimiz enginarları çevirerek iyice kızartalım ![]() Kızaran enginarları delikli kepçeyle süzdürerek alalım ve bir servis tabağının altına yerleştirelim ![]() Aynı yağda levrek filetolarını önlü arkalı kızartalım ![]() ![]() Öte yandan sos için mutfak robotuna mayonez, su, maydanoz, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika çekelim ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|