Hamsi Dürüm |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsi DürümMalzemeler Hamsi (yiyenlerin sayısına göre alın) Mısır unu Tuz Bir tatlı kaşığı tereyağ Bir tatlı kaşığı zeytinyağı yapılışı ![]() Hamsilerin kafalarıyla beraber içinide alarak temizliyorsunuz Yada balıkçıya temizletiyorsunuz (İsterseniz kılçıklarını da ayıklayabilirsiniz )* Balıkları iyice temizledikten sonra yıkanıyor bir süzgece koyun ya da bir gazete üzerine yayın, balıkların suyu süzülsün Daha sonra balıkları biraz tuzla karabiberi karıştırarak içine dışına sürün![]() * Krep tavasına mısır ununa bulayarak kuyrukları iç kısma gelecek şekilde, yan yana aralarında boşluk bırakmadan daire şeklinde diziyorsunuz Kısık ateşte yavaş ,yavaş hamsileri pişiriyorsunuz![]() *Hamsilerin bir tarafı iyice kızardıktan sonra üzerine düz bir kapak kapatıp ona alarak Yavaşça kapakta kalan hamsilerin diğer tarafını döndürerek tekrar tavaya kaydırıyorsunuz Böylece pişmemiş olan taraf alta gelir O tarafını da pişirdikten sonra tekrar kapağa alın
|
|
|
|